Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
Kalendarz 2014
Fotografia kulinarna
▼
niedziela, 3 marca 2019
Bułki orkiszowe z ziarnami
›
Bułki są pyszne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Ziaren nie dajemy do środka ciasta, poniew...
3 komentarze:
czwartek, 6 kwietnia 2017
Orkiszowy wieniec drożdżowy
›
Ciasto drożdżowe z pełnoziarnistej mąki orkiszowej z masą makową najlepiej domową. Bardzo udany przepis na orkiszowe ciasto drożdżowe. ...
piątek, 3 marca 2017
Zapiekanka z kalafiorem i kozim serem
›
Kalafiorowo-groszkowa zapiekanka jest wyrazem nieśmiałej tęsknoty za delikatną zielenią. Małe liście otulające kwiat kalafiora można r...
5 komentarzy:
środa, 18 stycznia 2017
Placki warzywne
›
Smaczna alternatywa dla miłośników wszelkiego rodzaju placków ziemniaczanych. Warzywa należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymi...
1 komentarz:
piątek, 23 grudnia 2016
Pierniki z witrażem
›
Od wieków niezmiennie o wyjątkowości piernika stanowią trzy główne składniki: mąka, miód i przyprawy korzenne. Unikatowe połączenie miod...
wtorek, 20 grudnia 2016
Kutia z czarnego ryżu
›
Niezwykle piękna odmiana ryżu o lekko słodkawym smaku idealnie nadaje się na kutię. Ziarna nawet po długim gotowaniu zachowują swój fio...
1 komentarz:
poniedziałek, 19 grudnia 2016
Domowa masa makowa
›
Domowa masa makowa ma tę zaletę, że wiemy z czego się składa. Możemy dodać do niej ulubione bakalie, a pominąć te, które nam nie smakuj...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer