Pyszna galaretka z miąższem grejpfruta na bazie różowego frugo. Do przygotowania w kilkanaście minut. Potrzebuje jedynie czasu, żeby ostygnąć i stężeć. Galaretki nie trzeba dosładzać, wystarczy cukier zawarty w napoju. Smacznego:)
Galaretka z grejpfruta i frugo
dla dwóch osób:
1 grejpfrut
1 różowe frugo 250 ml
3 płaskie łyżeczki żelatyny
- grejpfruta obrać ze skóry i albedo - zostawić sam miąższ i sok, który wycieknie w trakcie obierania,
- frugo wlać do rondelka, wsypać żelatynę i odstawić na 3-4 minuty aż żelatyna spęcznieje,
- postawić rondel na palniku i podgrzewać cały czas mieszając do momentu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Nie wolno żelatyny zagotować,
- dodać przygotowany miąższ grejpfruta wraz z sokiem i całość wymieszać, Nałożyć do salaterek i odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.